Publicerad av .

 

Anne-Lie och Karin var tvungna att vinna mot ryskorna Syrtseva/Abalakina i sista gruppspelsmatchen för att få fortsätta spela i Antalya och vilken match dom bjöd på, det blev ingen rysare (läs ryssare). 2-0 i set och de levererade det som de själva efterfrågade, glädje, vilja och aggressivitet.

 

Det svenska laget öppnade starkt med riktigt bra servar från Anne-Lie och bra blockback från Karin. Efter några minuter stod det redan 8-4 till team Anne-lie/Karin och ryskorna begärde timeout. En timeout som bekräftade en tidig frustration från ryskorna. Ryssland öppnar med poäng efter timeouten men Karin svarade direkt med en hård spike. svenskorna spelade aggressivt som planerat och ledde med 12-9 när det var dags för en teknisk timeout och banan preparerades. En teknisk timeout som ryskorna behövde och tog även tillvara på den. De började sedan anfalla i mitten på ett smart sätt och en servemiss gjorde att det senare stod 13-13. Ett viktigt skede i matchen där laget med vilja skulle gå segrande ur setet. Karin visade vilja och aggressivitet vid nät och ägde planen med sitt spike-säkra blockback och Anne-Lie visade absolut världsklass på sina servar som fick ryskorna helt ur balans. Första set blev 21-16 till våra svenskor.

 

Stabilt spel både i anfall och försvar bäddade för vinst.

 

Andra setet startade jämnare än första men svenskorna visade återigen sina styrkor i blockback och serve. Ryskorna valde att anfalla mer i mitten av svenskornas plan och höll jämnt till 14-14. Sedan är Anne-Lie och Karin överlägsna. Anne-Lie servade en riktigt kort serve och åt sedan upp deras anfall och svarade med en diggekort. Karin var den som regerade vid nätet och ryskorna var helt enkelt underlägsna. Andra set slutar 21-11 och team Anne-Lie/Karin är vidare efter att de blivit tvåa i gruppen. Matchbollen klappades in av de svenska supportrarna som stöttat laget under hela matchen. De svenska supportrarna bestod av Anne-Lies pappa, en svensk läkare, det svenska herrlaget Bohman/Appelgren och coach Pinheiro Wesley.

Efter matchen åt Anne-Lie och Karin sin andra frukost för dagen och njöt för fullo.
-Vi njuter och har en bra känsla i kroppen. Äntligen visar sig vårt spel som vi vet att vi kan leverera. Imorgon väntar play off och vi är så taggade, berättar Anne-Lie

Glädje, vilja och aggressivitet!

 

Starkt stöd av flera svenskar på plats i Antalya!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *