Publicerad av .

 

Sverige är klara för kvartsfinal efter vinst mot vårt grannland Finland. Med en stark hejarklack på plats i Stavanger så spelar våra svenska lag som på hemmaplan.

Tadva och Camilla spelade den första matchen mot Finlands första lag där det blev en förlust med 2-0. De kom inte igång i första set men bjöd på ett riktigt starkt andra set. Sedan var det dags för Anne-Lie och Karin att ta sig an det finska andra laget och det blev en vinst med 2-0 i set. Det skulle då avgöras i en tredje match där Sverige valde att spela med Karin och Anne-Lie som fick möta turneringens tredje rankade lag, Finlands första lag som bestod av Lehtonen och Lahti. Svenska superlaget vann med 2-0 (22-20, 21-19).

Hur gick tankarna när Lehtonen och Lahti hade setboll i första set?
-Vi tänkte inte på det. Vi var fokuserade på vad vi kunde göra samt vad vi skulle göra, säger Karin.

Vad gjorde att ni stod som segrare idag?
-Vi gick in med en bra känsla. En känsla av glädje och övertygelse om att vi skulle spela vårt spel och stå som segrare. Det var vår målbild.

Imorgon väntar Ukraina som motstånd i kvartsfinal. Ett Ukraina som svenskorna inte har helt koll på men de ska spendera kommande timmar med att scouta deras spel. Imorgon sitter vi återigen och hejar fram våra två svenska lag, ett segertåg har startat!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *