Publicerad av .

 

2015 stod Anne-Lie som segrare under SM i beachvolley och återigen lyckades vår eminente Anne-Lie stå högst upp på prispallen, denna gång med Sigrid Simonsson. SM spelades på Skrea strand i Falkenberg och testade vindkunskaperna hos Sveriges bästa spelare. Det fanns dagar under veckan då volleybollförbundet fick ta ner reklamflaggorna eftersom de utgjorde en säkerhetsrisk då de kunde blåsa ner på publiken. Det var en vecka med blåst, regn, sol, glädje, frustration och en fantastisk idrott, beachvolleyboll.

 

Anne-Lie och Sigrid ”Sigge” förlorade inte ett set fram till kvartsfinalen där de vann med 2-1 i set. Ett bra resultat eftersom vinden bjöd på många oväntade vinster eller set under turneringen. Semifinalen spelades mot tvillingsystrarna Thurin som enligt många var favoriter till att ta hem guldet under SM. Efter att vunnit första set med 21-23 och sedan förlorat andra set med 21-12 så såg systrarna Thurin väldigt farliga ut inför tredje set. Då kom Anne-Lie och Sigrid tillbaka till sitt spel och vann säkert med 9-15. Damfinalen mellan Anne-Lie/Sigge och Camilla Nilsson/Tadva Yoken blev en riktig rysare med en nervös publik. Finalen spelades med fullsatta läktare och drog mest publik under dagens slutspel. Tillslut stod Anne-Lie och Sigrid som segrare överst på pallen.

 

 

Hur var era förberedelser inför SM?
-De var väldigt bra. Sigge bor i Göteborg under sommaren så vi hade möjlighet att träna ett par pass tillsammans veckan innan SM. Min man Johan hjälpte oss med att få ihop de olika delarna i vår träning då jag spelat försvar i ett år och skulle nu dela block med Sigge. Redan första träningspasset så hittade vi varandra direkt och vi märkte att våra spelsätt och rörelser passade väldigt bra ihop. När SM väl drog igång så kändes det som att vi redan spelat ihop tidigare. Samtidigt är det lätt att känna så i gruppspelet där motståndet inte är lika tufft som i slutspelet. Det är när man blir pressad i tuffare matcher som det märks om man spelat mycket tillsammans. Det är också då det avgörs om man vinner matchen. Vi lyckades hålla ihop spelet trots kort tid tillsammans och hade en positiv stämning oavsett vad som hände i matchen. Vi fortsatte att mala på utan att fokusera på misstagen och det tog oss till guldet, berättar Anne-Lie.

Vad gör att du återigen kan vinna SM-guld?
-Jag är bättre i år än vad jag var förra året. Spelet på världstouren i år har utvecklat mig tekniskt, taktiskt, fysiskt och mentalt. Det kanske inte är jättestora skillnader men efter flera års erfarenhet gör små saker väldigt stor skillnad. Sedan är det en stor fördel att ha mycket rutin. Jag har en trygghet i mitt spelande och blir inte nervös inför matcher som jag blev förr utan jag tar en boll i taget och litar på mitt spel. Det är en frigörande känsla och jag kan spela avslappnat, då kommer resultaten utan att jag fokuserar på dom.

Anne-Lie tar tillfället i akt och lovordar Sigrid Simonsson.

-Jag är så glad att jag hittade Sigge att spela med. Hon har en fantastisk inställning och en enorm kämpaglöd. Det gav mig massor av energi och vi hade så roligt tillsammans och det är en förutsättning för att det ska gå bra. Sigge är stark, glad och ödmjuk!

Sigrid Simonsson är född 1988 och har spelat beachvolleyboll sedan 2007. Det är Sigrids första SM-guld i beachvolley men inte första SM-guldet. Hon har tre SM-finaler i bandy där hon gått segrande ur en av dem. Hon har även representerat svenska landslaget och vunnit två stycken VM-guld där hon även öppnade målskyttet under finalen på sitt andra VM-guld. Redan som 13 åring debuterade hon i elitserien. Sigges rutin inom idrott var en stor faktor till att de tog SM-guld.

 

 width=

 

Vad är det som gör att ni tar guld i år?
-Vi är två allround spelare och har rätt hög nivå på alla momenten i beachvolleyboll. Anne-Lie sa redan från början att hon är inställd på att ta guld och satte en press på oss samtidigt som hon är lugn och trodde på vårt spel. Hon är en tävlingsmänniska ut i fingerspetsarna. Jag har rutin från den tiden jag spelade bandy och har utvecklat ett bra tävlingspsyke därifrån och gillar att spela när det verkligen gäller, säger Sigge.

När Sigrid beskriver dagarna under SM så räcker det med få ord.

-Väder och mycket vind. Förutom en match på center court var det rejält med mycket vind. Gruppspelet gick galant trots den största upphämtningen i min karriär. Vi hade 18-10 och 20-15 underläge. Den match som jag hade mest nervositet var i kvartsfinalen mot Kerstin Östberg och Jenny Persson. Kerstin är en väldigt duktig vindspelare och de spelade upp sig i andra set. I pausen mellan andra och tredje set bestämde jag mig för att gilla att vinna istället för att vara rädd för att förlora och det fungerade alldeles utmärkt. Sedan fortsatte det väldigt bra och vi kontrollerade spelet bra.

När Sigrid berättade sina topp tre under veckan så blev Anne-Lie placerad först, vänner o familj som varit på plats fick en andra placering och på tredje plats blev den mentala och fysiska styrkan i kroppen under turneringen. Sedan avslutar hon med att beskriva Anne-Lie med tre ord.
-Högerkantsberget, fysisk och målmedveten.

De bjöd på fantastiskt spel i sanden och deras glädje till varandra och idrotten gav mersmak till publiken men också en faktor till att de nu står som svenska mästare.

Grattis Anne-Lie och Sigge!

 

 width=

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *