Publicerad av .

 

Det vi alla har väntat på är mindre än en månad bort. Den 9 juni är det dags för tourpremiär i Uppsala. Flaggorna längs läktaren på Vaksala torg kommer att gunga i takt med publikens applåder och musiken. Spänningen under matcherna kommer du kunna ta på och du kommer drömma om att själv stå på center court med publikens stöd i ryggen. Vi har tagit tempen på två nya men högst intressanta konstellationer inför Swedish Beach Tour 2017.

 

Efter att silly season-ryktena lagt sig var det åtminstone ett av dem som bekräftades. Alexander Annerstedt och Christoffer Lewin, båda födda 1993, ska stå sida vid sida under årets säsong. Och med tanke på deras meriter positionerar de sig direkt bland lagen som bör vara med och slåss om de finaste valörerna. Christoffer Lewin kommer senast från en inomhussäsong med Falkenberg VBK som tog SM-silver i Elitserien och har bland annat flera guld i ungdomsklasser i SM i beachvolley, ett SM-guld som senior från år 2015 och flera tourvinster med sig i bagaget. Alexander Annerstedt  – som är väldigt ung om man räknar beachvolley-år – är regerande Swedish Beach Tour-mästare och har det charmigaste leendet på center court.

Hur kommer det sig att ni spelar tillsammans?
– Vi har rest en del tillsammans på olika träningsläger och turnering och alltid haft väldigt kul ihop. Jag tror att vi båda två har ett barnasinne som vi bjuder på vid sidan av det seriösa vilket gör att vi naturligt trivs tillsammans på och utanför banan. Vi snackade om att spela tillsammans redan förra året men kände att det var för tidigt då, vi kunde lära oss så mycket genom att spela med andra en säsong.

Vad har ni för mål och hur ska ni nå dom?
– Våra mål är att bli så bra som möjligt och se hur långt det räcker. Självklart hade det varit roligt att spela på den internationella arenan. Det handlar ju om att träna mycket och smart samt att ha lite tur för att ta sig dit.

Hur har uppladdningen sett ut inför säsongen?
– Jag har varit i Portugal med Beach Travels på träningsläger som jag precis kom hem ifrån. Självförtroendet är ju i botten efter första träningspasset när man inte är van vid sand och vind men det ska nog bli bra, säger Lewin och fortsätter:
– Alexander har tränat stenhårt hemma i Göteborg och ser glödhet ut. Han är utomlands på träningsläger för tillfället men kommer hem nästa vecka och då blir det hårdträning tillsammans.

Hur är känslan för säsongen?
– Magkänslan säger att det blir en väldigt rolig säsong. Det är många häftiga turneringar på schemat och det ska bli fantastiskt kul att spela tillsammans. Det är bara vädergudarna som behöver göra sitt jobb så ska det nog bjudas på show.

Turneringar ni ser fram emot?
– Swedish Beach Tour på hemmaplan i Göteborg är alltid magiskt att lira. Många nära och kära på plats samt ett riktigt bra event. SBT i Tylösand kan nog också bli riktigt bra. Det är alltid kul att spela på stranden och vi tror verkligen att det kommer vara en speciell turnering med ett coolt event och en ball arena.

Om ni skulle nämna några utropstecken att hålla koll på under touren både på dam- och herrsidan?
-Det finns många farliga damer men Sofia och Tora, Thurins samt Sigge och Tadva ska man nog hålla ögonen på. Appelgren/Bohman är starka som vanligt men även Tholse/Molin kan bli luriga i år. Det som kommer utmärka sig mest är dock Alexander Annerstedts leende oavsett om han leder eller ligger under med tio poäng, avslutar Lewin.

Yoken och Simonsson bildar lag

På damsidan står fjolårets hetaste rivaler nu sida vid sida. Tadva Yoken är regerande tourfinalsegrare och Sigrid Simonsson är regerande svensk mästare och deras tidigare segrar och erfarenheter ger dem rutin som ser ruskigt stark ut. Tadva har representerat Sverige i flera internationella mästerskap, blev svensk mästare 2013 och har spelat på World Tour. Sigrid har i sin tur flera år med fina resultat från Swedish Beach Tour och kommer nyligen från fint spel i main draw på World Tour. Dessutom har hon vunnit SM- och två VM-guld i bandy. Det skojar man inte bort!

Sigrid och Tadva är precis hemkomna från ett viktigt träningsläger i Portugal och det är ett taggat lag vi får prata med.
– Det var riktigt kul att äntligen få träna ihop! Eftersom vi inte bor i samma stad var det viktigt för oss att finslipa vårt samspel, berättar Sigrid.

Hur kommer det sig att ni väljer att spela tillsammans?
– Vi är två allroundspelare som har samma ambitioner och mål. Vi tror att vi kommer spela bra ihop och ha roligt, säger Tadva.

Vad har ni för mål och hur ska ni nå dom?
– Vi ska få till samspelet och jobba på att finslipa detaljer då vi är ett nykomponerat lag. Vi vill spela internationellt och kvala in i main draw. Vi ska försöka spela många turneringar för att spela ihop oss och höja vår nivå i matchspel.

Hur är känslan inför säsongen?
– Vi är riktigt taggade efter Portugal och vill bara ut och tävla. Men nu får vi först jobba på lite nycklar tills säsongen sätter igång.

Spelschemat för Tadva och Sigrid ser minst sagt späckat ut och de har bland annat planerat in flera SBT-stopp, World Tour i Monaco och Porec samt flera Satellite-tävlingar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *