Publicerad av .

 

Karin Lundqvist lägger sandalerna på hyllan och slutar med Beachvolleyboll. Anne-Lie fortsätter spela och nästa turnering blir SM i Falkenberg. Vid hennes sida på planen kommer Sigrid Simonsson att stå som senast kommer med en finalplats från tourstoppet i Kalmar.

 

17 år på världstouren, otaliga mästerskap och mängder med landskamper i både volleyboll och beachvolley.
”För min del var detta första gången i min 19-åriga beachkarriär som det var viktigare för mig att prioritera något annat än mitt eget spel. Med det känns det naturligt att jag nu tackar för mig som aktiv inom svensk beachvolleyboll och tackar för den tid i landslaget som jag har haft.
Självklart kommer mina tre år i Brasilien och bronsmedaljen med Raquel Ferriera, 2012, på Banco do Brasil högt på min lista av minnen. Min första vinst på Sverigetouren, tillsammans med Jessica Sandberg 2001, är en annan favorit. Detsamma gäller niondeplatsen med Nina Grawender på EM i Klagenfurt 2013, samt segern i OS-kvalet i Sotji 2015 tillsammans med Anne-Lie Rininsland.”

”Jag ser fram emot att fortsätta sprida passionen för beachvolleyn men i andra former framöver.”

Äventyret med Karin slutar alltså inte helt och hållet här då hon kommer att fortsätta inspirera oss på andra sätt. Redan i augusti är hon högaktuell som expertkommentator under OS under Beachvolley – och volleybollmatcherna.
Äventyret för Anne-Lie slutar som sagt inte på grund av detta och vi kommer fortsätta att följa hennes steg i sanden. Anne-Lie är för nuvarande den bästa aktiva spelaren i Sverige enligt rankingen och är regerande svensk mästare. 2012 gick Anne-Lie in i väggen och sov nästan konstant i tre månader och det tog ett halvår innan hon ens kunde vistas bland folk igen. Idag är hon 39 år gammal, tvåbarns-mor och en het kandidat till att återigen stå högst upp på pallen under SM. Läs våra tidigare artiklar om Anne-Lie och bli inspirerad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *