Publicerad av .

 

Då var Anne-Lie och Karin tillbaka på rysk mark. Denna gång är det Moskva man besöker för att spela årets första grand slam.
Jämfört med flygningen förra veckan till Turkiet så gick denna resan mycket snabbare.
-Det är stor skillnad för kroppen att inte behöva ändra tidsinställningen mer än en timma säger Karin. När man flyger längre så störs kroppen mer av det.

 

Tjejerna bor på spelarhotellet vilket underlättar förberedelserna mycket. Vädret i Moskva är väldigt likt hemma i Sverige för tillfället. Väldigt varierande helt enkelt.
-Det finns ett bra gym här på hotellet där man kan värma upp ordentligt och hålla värmen vilket är tacksamt när vädret inte tillåter att man är ute säger Karin. Något annat som tjejerna uppskattar är att banorna bara ligger fem minuters promenad från hotellet. -Det underlättar väldigt mycket när man reser runt om allt finns samlat på samma plats för att man ska kunna fokusera på att träna bra och förbereda sig inför tävlingen.

Hur är känslan inför turneringen?
-Vi känner oss taggade och är sugna på att spela. Vi har en positiv känsla med oss från förra vecka och skall ta med oss den energin in i denna turneringen från start. Detta är ju årets första grand slam vilket innebär att alla de bästa lagen är på plats. Det är på pappret det tuffaste kvalet hittills. Vi skall fokusera på det vi kan. Alltså vårat egna spel och vår inställning.

Karin och Anne-Lie landade i Moskva på söndagskvällen och drog sedan igång med ett bollpass under måndagsförmiddagen. Inte förrns sent på måndagskvällen fick de veta att motståndet skulle bli holländskorna Braakman/Sinnerna. Man körde ett lättare styrkepass under eftermiddagen medan man väntade på att få veta motståndet och gick sedan igenom spelupplägget inför tisdagens match.
Efter ett stabilt och bra spel så vann team Anne-Lie/Karin dagens första match och får återigen möta holländskt motstånd lite senare under tisdagen. Denna gång är det högt rankade van der Vlist/van Gestel soom står på andra sidan nätet.
Tyvärr så klarade inte Lundqvist/Rininsland att stå emot i andra matchen trots att man var nära på att vända i andra set då man hade ledning med 18-17 inför sista sidbytet.
-Vi spelar ett bra grundspel men måste slipa på en del detaljer för att vinna sådana här matcher säger Anne-Lie.
Tjejerna åker återigen ifrån en turneringen med en mycket positiv känsla och även om inte resultaten riktigt går vägen så ser det hela tiden bättre och bättre ut.

 

Trots bra grundspel räckte det inte ända fram denna gången heller. Bild från förra sommarens Tour-spel.

 

Hur är känslan just nu när ni åkt ut?
-Vi säger det ju efter varenda match känns det som men det är sant. Det känns väldigt bra och saker och ting börjar falla på plats känner vi. Om man ser tillbaka på de totalt 20 matcher vi spelat än så länge i år så har motståndet blivit svårare och svårare. Vi höjer oss efter varje turnering. Det är viktigt att vi fokuserar på vår prestation och inte på resultaten. Resultaten kommer att komma om vi har tålamod och fortsätter lita på vårat spel samtidigt som vi hela tiden ser till framstegen vi faktiskt gör.

Just ett sånt här år när det är OS gör att motståndet blir extra svårt. Alla lagen ställer upp och alla har tränat extra hårt och försökt att pricka in formen rätt. Just när det gäller träningsmängden tillsammans som lag jämfört med konkurrenterna så ligger Karin och Anne-Lie efter. I och med att det inte var speciellt länge sedan som de bestämde sig för att satsa tillsammans. Om man ser till det så gör de enorma framsteg jämfört med vissa av motståndarna som spelat ihop i fyra år eller mer. Det gör att tjejerna verkligen känner att de är med även när inte resultaten går vägen.

Vad står på schemat nu?
Nu skall vi hem och kolla igenom våra matcher och analysera vad fokus skall ligga på i träningen för att vi ska kunna höja oss ett steg till. Det blir inga stora justeringar som ska göras utan det handlar mer om att automatisera vissa moment för att vi båda ska veta vad vi gör i vissa specifika situationer . Då blir det lättare att vara bestämda och aggressiva.
Vi har ju jobbat hårt med allt sånt här som inte riktigt suttit och mycket har redan förbättrats. Mottag, serve, strategitänk, energinivå under match, fokus i viktiga lägen och trygghet i varandra. Mycket av det här har känts bra från start men känns ännu bättre nu.

Resan fram till OS-kvalet
-För de som inte vet så har det handlat om två saker för oss under det senaste året. Dels att få spela matcher mot bra lag och utvecklas men framförallt OS-kvalet i Stavanger 23-26 juni. För att Sverige skall ta en plats till OS så behöver vi vinna den turneringen. De 16 högst rankade lagen i Europa kommer att vara med där(förutom de lag som redan tagit sig vidare på ranking). Om man kommer 2:a eller 3:a så har man en chans till på sig att ta en plats via världskvalet som är 6-10 juli. Det är alltså där allt vår fokus ligger för tillfället. Vi är i nuläget fortfarande 1:a reserv till EM i Biel som startar 1:e juni. Vi hoppas verkligen att vi kan komma med där. Dels för att det är grym matchträning men också för att de tär sjukt kul att spela EM. Efter det kommer vi spela en major i Hamburg och sedan har vi en vecka att träna hemma och slipa på formen inför OS-kvalet. Tiden närmar sig och det känns så spännande säger Karin.

Som ni hör är det ett fullspäckat schema för Sveriges bästa beachvolleybolldamer. Att få med sig ett svenskt lag till Rio vore fantastiskt. Vi håller alla våra tummar och kommer att fortsätta att uppdatera er om hur det går på resan för vårt team Karin/Anne-Lie.

 

Team Karin/Anne-Lie och LSM Sport blickar vidare mot OS!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *