Publicerad av .

 

Trots den fantastiska matchen mot ryskorna i den sista matchen i main round i Antalaya så tog det tyvärr stopp redan i första slutspelsrundan mot tyskorna Bieneck/Großner. Tjejerna höll huvudet högt trots förlusten och njöt av en god lunch på hotellet innan man checkade ut och drog till flygplatsen. Där tog man ett direktflyg till Köpenhamn för att redan dagen därpå gå in i ännu en tävling. Man tog tåget upp till Kolding och kom fram till hotellet sent på kvällen så sovmorgonen som man unnade sig dagen därpå satt fint.
Inför tävlingens första speldag så visste man att det bara skulle bli en match oavsett vinst eller förlust. Motståndet skulle bli svenskorna Kristina och Susanna Thurin som vi på LSM Sport skrivit om tidigare.

 

-Det var skönt att få lite sovmorgon och veta att vi bara skulle spela en match säger Karin.
Matchen mot systrarna Thurin var svängig. Både spelet och väderförhållandena var lite svajiga. Matchen slutade dock med seger för tema Anne-Lie/Karin med 2-1 (21-8, 17-21, 15-9).
-Första setet vann vi övertygande men sen vände dem på det. Vädret gjorde det inte enkelt att spela. Ena stunden var det sol men i andra stunden så både regnade och haglade det.

Efter matchen så hade man alltså hela dagen att vila upp sig på vilket man var i behov utav efter det tuffa spelschemat i Antalaya.
På söndagen var det så åter dags igen att mäta krafterna mot nordiskt motstånd. På andra sidan nätet stod norskorna Kongshavn/Solvoll. Lundqvist/Rininsland vann ganska övertygande efter klart spelövertag. Man lät norskorna göra misstagen och avgjorde bollarna när man hade läge för det. Senare under dagen ställdes man återigen mot ett norskt par, Pedersen/Aas. Slutresultatet skrevs till 2-0 (21-12, 21-19). Även denna match visade man prov på ett fantastiskt välfungerande samarbete inom laget.

-Under dagarna i Turkiet så jobbade vi mycket på känslan att ta en boll i taget istället för att fokusera på poängen. Vi jobbade med tålamodet och inte bli stressade för att poängen uteblev. Vi vet att poängen kommer om vi sköter vårt och är aggressiva i vårt spel. När man spelar internationellt är utrymmet för egna misstag minimalt. När man blir pressad under en match så är det inte det enklaste att behålla lugnet och jobba på enligt matchplanen. Det gäller att hitta känslan att gilla läget och prestera på en högre nivå.
Det var precis det som tjejerna lyckades med under dagarna i Kolding. Man förlorade bara ett sett under hela turneringen och det var i finalen mot finskorna Hasu/Parkkinen

 

Vinst för Anne-Lie/Karin i årets upplaga av Nevza i Danmark!

 

-Det var otroligt skönt att få med sig lite resultat då vi känner att vi spelat väldigt bra under en längre tid nu. Vi har haft en väldigt bra känsla men inte riktigt fått fått med oss resultaten under matcherna i Sochi och Antalaya så det var väldigt skönt att det släppte nu.
Under OS-kvalet i Stavanger i Juni så är det flera av lagen från turneringen i Danmark som kommer vara med. Det är väldigt bra att Karin och Anne-Lie har fått studera och spela mot flera av dem som kommer att stå för motståndet då det står ännu mer på spel.

Om vi summerar den gångna veckan så åker tjejerna tillbaka till Sverige med vinst i turneringen Nevzan i Kolding och en 17:e plats på världstouren. Dessa resultat betyder att de i nuläget är första reserver för att få vara med på EM i Biel i början av Juni.
-Vi håller tummarna för att vi ska få den platsen och samtidigt kunna fortsätta att få resultaten med oss nu. Men först är vi faktiskt välförtjänta av en vilodag skrattar Karin.

 

Prisutdelningen från helgens turnering!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *