Publicerad av .

 

Vårt kära team Anne-Lie/Karin öppnade världstourtävlingen i Sochi på bästa sätt med en seger i första omgången mot italienskorna Perry och Giombini som på pappret var bättre rankade än svenskorna i turneringen. Tjejerna vann med 16-21 och 20-22 och de såg det som väldigt positivt att de lyckades knyta ihop säcken i slutet av båda seten. I andra rundan fick de möta det grekiska laget som bestod av Arvaniti och Karaghouni. Grekiskorna var andrarankade i turneringen och vann med 14-21 och 17-21 och där tog turneringen tyvärr slut för vårt svenska lag. Ett alldeles för tidigt slut på turneringen men trots det togs det flera steg i rätt riktning mot OS.

-Spelet kändes väldigt bra i första matchen mot Italien och det var jättehärligt att vi äntligen lyckades vara vassa de sista bollarna i seten.

Det var ett nedstämt lag som fick åka hem efter andra matchen. Dock så är en av deras styrkor är att inte bryta ned sig utan även se framstegen man gjort vilket lovar gott inför nästa tävling.

-Vår inställning var betydligt mer aggressiv och bestämd. Våra Servar hade större precision och mer fart. Vi höll lugnet under matchen och det resulterade i att vi kunde spela smartare taktiskt jämfört med förra turneringen.

 

Anne-Lie och Karin nådde inte riktigt hela vägen fram mot det starka grekiska motståndet.

 

Som vi tidigare skrivit är Sochi en av deras favoritplatser att vara på och de ville självklart spela mer.

-Det vi gillar med Sochi är närheten till banorna från hotellet och sanden som är väldigt fin och skön att spela på. Vädret har varit varmt och skönt båda gångerna vi har varit på plats. Sist men inte minst är den fina stenstranden nedanför banorna helt magisk. Sista kvällen tittade vi på solnedgången samtidigt som vi såg flera delfiner som hoppade i vattnet.

Vårt superteam hoppas på att få komma tillbaka för att spela i världskvalet, något som kommer att ske om de kommer tvåa eller trea i Europafinalen i Stavanger.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *