Publicerad av .

 

Victor Nilsson Lindelöf är idag en av Sveriges absolut främsta fotbollsspelare. I den här artikeln berättar han om hur resan mot toppen sett ut. Utöver det så delar han även några tankar kring landslagsfotboll samt ger tips på hur man kan gå till väga för att nå sina drömmar.

 

Hur har din resa från pojklagsspelare till att lira proffsfotboll sett ut?
-Det gick väldigt fort ett tag i min karriär. Jag har alltid haft någon slags talang för att spela fotboll men har såklart ändå alltid behövt jobba stenhårt för att uppnå mina drömmar. Det är nog det som är den största faktorn att det gick så fort för mig ett tag. Jag tränade hårdare, byggde upp min kropp och var i en miljö som passade min utveckling.

Räcker det för att lyckas?
-Hård träning, lite tur och såklart att folk såg mig så att jag fick chanser att spela och visa upp mig.
Det jobbet som jag gjorde då gör jag fortfarande fast ännu hårdare nu. Jag spelar fotboll på en högre nivå nu och vill nå ännu längre. Mina drömmar gör att jag motiveras till att jobba ännu hårdare för att kunna nå dem. Kort sammanfattat så kan man säga att min fotbollsresa från ung fotbollsspelare till där jag är idag har bestått av otaliga timmar av träning och engagemang.

Vad är skillnaden på hur man tänker fotboll om du jämför Sverige med Portugal där du spelade under en tid?
-Det är mycket mer bollinriktat nere i Benfica där jag var förut. Man har med bollen i allt man gör där. Tanken är att man som lag ska kunna föra och styra spelet oavsett vilket motstånd man möter. Även om någon har en spelare i ryggen så ska man klara av att hålla bollen och ändå göra någonting bra och kreativt utav situationen. Man litar mer på den individuella skickligheten hos varje spelare där nere skulle jag säga.

 

 

Har du haft någon tränare som varit speciellt bra såhär långt i din karriär?
-Jag har haft många bra tränare genom åren som hjälpt mig att utvecklas och ta steg framåt i min karriär. I olika stadier av min karriär så har jag haft olika typer av tränare som hjälpt mig i just det stadiet jag befunnit mig i. Jag har nog haft tur då i stort sett alla tränare jag haft har tänkt likadant som mig gällande hur fotboll ska spelas.

Hur vill du att fotboll ska spelas?
-Mycket rörelse och bollen på marken.
Alla tränare som jag har haft har hjälpt mig att förstå vad det är som verkligen krävs för att kunna lyckas. Det har jag tagit till mig och jag jobbar hårt varenda dag för att försöka nå mina drömmar.

Vad tror du att det är som krävs för att få svenska fotbollslag ska kunna mäta sig med lag ute i Europa?
-Det är svårt att säga. Jag tycker att man borde fokusera mycket mer på att jobba med bollen som jag nämnde att de gör mycket mer nere i Portugal. Man behöver ett eget grundspel som man är trygg med men samtidigt är det också viktigt att man kan ha ett bra etablerat anfallsspel. Sen tycker jag också att det är positivt om man vågar ge unga spelare chansen att blomma ut och visa vad de går för. Det går inte att vara fega som många svenska tränare är om man vill komma någon vart.

-Våga är nog ett bra ord som jag använt mig mycket av och som jag skickar med till läsarna.

 

 

 

Foto: Soccer.ru
– wiki commons

En Kommentar till “Victor Nilsson Lindelöf”

 1. Benny Harlin

  Otroligt roligt att grabben har lyckats så bra på så kort tid.
  Men med den inställningen och vinnar skallen är jag inte förvånad .
  Det är en spelare som kommer att synas mer och i internationella ligor.
  Bra teknik och speluppfattning som kommer att bära frukt och härliga ledaregenskaper både på och utanför fotbollsplanen.
  Lycka till önskar Distriksförbundskapten P94
  Benny Guldfot Harlin

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *