Publicerad av .

 

Allsvenskan fortsätter att leverera på allra högsta nivå. Ikväll fick vi se två stockholmslag göra upp om poängen då vi bjöds på fantastisk underhållning.

Djurgården if som överraskat de flesta av oss befäste sin tredjeplats i och med den poäng som man tog ikväll efter en otrolig anstormning genom hela andra halvlek. AIK började helt klart bäst och mest initiativrikt och det resulterade redan efter tre minuters spel då veteranen Nils-Erik Johansson gjorde sitt första mål för säsongen när han höll sig påpassligt framme efter en styrning på Blombergs hörna.

Innan domare Johannesson blåste av för halvleksvila så lyckades Muhammed Banghura skjuta in 2-0 till gästerna på Tele 2 arena. Djurgårdens mittlås var under all kritik under ingripandet vid båda målen.

Som så många gånger tidigare då topplagen mött varandra i år så kommer bengaleldarna fram och förstör för oss alla. Det är dags att vi får bukt med detta problem. Matchen blev så pass uppskjuten att när andra halvleken drog igång så var resten av omgångens matcher nästan färdigspelade.

Djurgården kom ut som ett helt annat lag i andra halvlek och en stor anledning till det var yttermittfältaren Haris Radetinac och inhopparen Sam Johnson som drog isär AIK-försvaret gång på gång. Radetinac som bara blivit bättre och bättre efter det senaste stockholmsderbyt då han inte hade många rätt. Idag ledde han hela laget med sin initiativrika och underhållande fotboll. Han slog de avgörande passningarna, dribblade, tog ett enormt bra defensivt ansvar och var såklart inblandad i farligheterna framför mål.

Det unga nyförvärvet Kerim Mrabti gjorde sin absolut bästa match hittills i Djurgårdströjan. Även han var kreativ och sköt fyra fantastiska skott och två av dem resulterade i mål. På det första frispelades han av Radetinac och placerade ett distinkt skott under utrusande målvakt Carlström i AIK-kassen. Forceringen fortsatte och med mindre än tio minuter kvar så var han framme igen efter en elegant vändning i mottaget från Johnsons pass var han plötsligt så gott som fri och bände vackert in kvitteringen i bortre delen av målet.

Djurgården skapade massvis med hörnor under de sista minuterna men AIK var starkare i luftspelet under hela matchen och höll undan.

Delad pott och tränare Andreas Alm behöver få ett stopp på dessa resultat som AIK presterat under de senaste omgångarna om inte ryktena om tränarbyte ska fortsätta florera.

 

Foto: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/83/Djurg%C3%A5rdens_IF_Fans.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *