Publicerad av .

 

För er som är födda på 90-talet och är något sånär intresserade av fotboll så är troligtvis namnet Paulinho Guara välkänt. Mannen som fick de blåröda supportrarna i östra Göteborg att drömma om att lyfta Lennart Johanssons trofé igen, som fick de svartvita kubanerna från Närke att jubla dubbelt så ofta som vanligt och han som blev namnet på alla bajenläppar vårsäsongen 2006 då han öste in mål på söderstadion. Paulinho Guara har som ni ser satt stora avtryck i flera delar av vårt avlånga land och i många svenska fotbollshjärtan.LSM har pratat med vår käre brasse och ställt lite frågor om smått och gott.

 

Paulinho som egentligen heter Paulo Roberto Chamon de Castillho växte upp i den lilla staden Sete Lagoas som ligger i östra Brasilien. Där spelade han fotboll på gatan dagarna i ända.
-”Jag hade en mycket bra barndom. Jag var ett barn som alltid gillat fotboll, man kan säga att jag följde min fars fotspår. Jag lever i en familj där vi håller varandra väldigt nära vilket ledde till att jag tog mycket ansvar där hemma”.

Orsaken till att Paulinho år 2002 kom till Sverige var tack vare ett partnerskap mellan hans dåvarande klubb i Brasilien (Atlético Mineiro) och Örgryte IS.

Vad skulle du tipsa unga fotbollsspelare om vad de ska tänka på för att nå långt med sina fotbollsdrömmar?
-Det är många unga idag som drömmer om att bli professionella fotbollsspelare men det finns vissa saker som är väldigt viktiga om man ska lyckas som idrottsman/kvinna. Till exempel så behöver du disciplin (sov tidigt, träna hårt, undvik ett okontrollerat liv (alkohol, fester, förlorade nätters sömn), var fokuserad och kämpa hårt för dina drömmar!

Det är inte många fotbollssupportrar som följt dig missat att se hur du tackar Gud och visar på din kristna tro när du spelar fotboll.
Vad betyder egentligen Jesus och din kristna tro för dig?

-Min tro betyder allt. Jag vet att det var Gud som hjälpte mig i de svåra tider jag haft och Jesus lärde mig att vara en bra, professionell, hängiven och ansvarsfull fotbollsspelare.Jag försöker att använda den gåvan han gett mig!

Vad minns du när du tänker tillbaka på din karriär i Sverige och vad du tänker kring utvecklingen av svensk fotboll?
-Jag är väldigt stolt över vad jag fick vara med om under min tid i Sverige, den historian som jag byggde som fått mitt namn att stå skrivet i de tre klubbarna som jag representerat, Hammarby IF, Örgryte IS och Örebro SK. Sverige måste satsa mer på ungdomarna och professionalisera klubbarna mera. I Brasilien har vi en annan fotbollstradition, här börjar alla spela tidigt och fotbollen finns redan i blodet.

 

 

Foto:Skärmdump/youtube

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *