Publicerad av .

 

Malin Marklund läser spelet som få och positionerar sig i stort sätt alltid rätt utifrån sina motståndare. Hon finns alltid med i toppen när det handlar om räddningsstatistik. Läs om hennes tankar och bli inspirerad!

 

Hur skulle du beskriva dina medspelare?
-Jag tycker vi är det mest kompletta laget i SSL. Vi har en kombination av spelare som man behöver för att vinna. Vi har fått ihop ett balanserat spel där vi har en mix mellan kreativitet och en bra balans mellan anfall och försvar. Det skapar jämvikt under matcherna. Vi har ledare, poängdrottningar och spelare som gör andra bra vilket utvecklar vårt spel och samtidigt också svensk dam-innebandy i stort, berättar Malin.

Vad är dina största styrkor?
-Jag är en målvakt som läser av spelet. Jag har inga speciella fysiska styrkor utan täcker av väldigt mycket. Min absoluta styrka är att jag läser av spelet. Det är sällan jag gör monsterräddningar utan oftast sitter jag rätt från början.

Vad vill du att dina lagkamrater ska förvänta sig av dig?
-Det är framför allt grunderna i målvaktsspelet tänker jag. Som att sitta och täcka första stolpen och att vara utespelarnas ögon i nacken, det ska de förvänta sig från mig. Jag är inte den som ska styra och ställa i försvaret men jag ska vara tydlig och berätta vad jag ser. För utespelare går allting väldigt snabbt och där ska jag underlätta för dem.

Vad förväntar du dig av dina medspelare?
-Jag förväntar mig att de försvarsmässigt gör alla moment ordentligt. De ska täcka skott, jobba igen bollen när de tappat den, rensa returer och alltid ge 100 %.

 

”Jag tycker det är jätteviktigt med balans i livet”

 

När vi frågar hur Malin laddar upp för match förstår vi varför hon är så bra på att stå rätt och läsa av motståndarna.

-Jag tycker det är jätteviktigt med balans i livet. Jag brukar göra andra grejer samma dag som vi har match och försöker leva mitt vanliga liv. Jag jobbar heltid och brukar i regel även göra det under matchdag. Först när jag kommer till hallen så går jag in i min innebandybubbla. Jag tror att det är viktigt och hälsosamt att koppla av innan matcherna. Framför allt nu under slutspelet så läser jag på, analyserar klipp och tittar på vilka spelare jag ska ha extra koll på. Jag väljer att titta på hela matcher och inte bara små klipp eftersom att det oftast är en serie av spelmoment som gör att det blir mål. Detta tittar jag på så att jag i förväg vet hur det brukar gå till när motståndarna gör mål.

Hur agerar du för att hålla fokus de tillfällen du inte får så många skott på dig?
-Jag kan nog tala för de flesta målvakterna att de matcherna är de absolut svåraste. Då är jag ännu mer koncentrerad än vanligt. När det väl händer något så är det oftast väldigt farliga lägen. Jag tycker inte att det är så roligt att träna men jag älskar att spela match så då tränar jag för att kunna spela match. Därför blir många övningar en koncentrationsträning då det krävs att jag är fokuserad trots att träning inte alltid är det roligaste. Det gör mig bättre på match.

 

”Det är helt obeskrivligt!”

 

Vad är din drivkraft till att spela innebandy?
-Att vinna SM-guld! Jag har vunnit det en gång och det är tveklöst det bästa jag gjort i min idrottskarriär. Det är helt obeskrivligt. Det är befogat när man skriver så gott om vår förening. Vi tar hand om varandra och har en familjär känsla i föreningen. Att vinna guld med IKSU, det är grejer det.

Vem skulle du vilja att vi intervjuade?
-Marit Björgen. Hur gör hon? Alla fysiologiska faktorer talar emot henne men hon klarar det ändå, hon är helt otrolig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *