Publicerad av .

Dagen då kritikerna inte kunde kritisera

 
De iranska fansen visar tvivlarna att det inte är enbart konstruktionen av Friends som är orsaken till det dåliga trycket inne på arenan som omdebatterats otaliga gånger.

Den 31 mars var kvällen då Friends Arena exploderade. Om arrangörerna var nöjda med publikfesten under invigningsmatchen mot England den 14:e november 2012 efter Zlatan Ibrahimovics målkavalkad så vore det konstigt om de inte var ännu nöjdare efter träningslandskampen mot Iran.

 

En tillställning där försnacket handlade om den politiska situationen som råder i Iran. Demonstrationer hölls och information delades ut för att allmänheten skulle uppmärksamma och öppna ögonen för vad som händer. Allt sköttes på ett mycket moget och seriöst sätt både utav säkerhetspersonal och demonstranterna.

Redan när portarna in till Friends slog upp så började hejaropen och sångerna ljuda över läktarna. När sedan de iranska spelarna äntrade planen när de anlänt med bussen så var det många av fansen som var i extas.

Den stoltheten som de iran/svenska supportrarna visar sina spelare är precis vad som kallas för den tolfte spelaren. Efter matchen var det många av de svenska spelarna som antydde att det kändes som att spela på bortaplan och hyllade samtidigt den fantastiska inramningen som alla som var på friends under kvällen bidrog till.

 

Jag har varit på ett antal matcher på friends då våra svenska landslagsmän spelat. Matcher som varit av absolut världsklass. T.ex Premiärmatchen mot England och träningsmatchen mot Argentina. Trots spelare av absolut världsklass, fullsatta läktare och fotbollsgodis långt över det vanliga så har inget besök tidigare på Friends Arena varit i närheten på att kunna jämföras med denna magnifika inramning som vi fick uppleva när Iranska fotbollslandslaget tillsammans med sina landsmän gästade oss.

Jag förundras och gläds samtidigt som jag känner sådan uppgivenhet över den svenska jantelagen som ständigt ska förstöra våra fester. Men jag tänker inte klaga på den svenska entusiasmen ikväll. Glädjen av eftersmak som fortfarande sitter i efter att ha fått delta i festen där det bjöds på extra utav allt.En god blandning av kultur, människor, gemenskap, samhörighet samt protest mot orättvisor och ondska.

Landskamp1Landskamp8Landskamp2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *