Publicerad av .

 

Julia är en spelare som använder sin snabbhet och ett fantastiskt spelförståelse vilket gör henne till en farlig forward. När vi intervjuade henne har hon på senare tid fått visa sin spelförståelse som center. I intervjun lyfter hon fram bredden och utvecklingen som finns hos IKSU.

 

Vad är det som gör att ni står i final den 16 april?
För att vi är det bästa laget och jag tycker vi är värda att vara där. Vi spelar en rolig och fartfylld innebandy. Vi har en riktigt bra bredd i laget som gör att vi kan köra på tre femmor. Vi som lag vill utvecklas vilket gett resultat i år. Förr har fokus legat mycket på fysik men i år har vi utvecklats tekniskt väldigt mycket. En stor del som gjort att vi utvecklats är för att vi fokuserat mycket på prestation istället för på resultat.

Vad är din femmas största styrkor?
-Jag tycker vi har en bred kompetens. Till exempel så spelar Conne och Frida på backposition men är vanligtvis centrar med offensiva kvalitéer. Vi som femma blir väldigt kreativa, vi kan spela på alla positioner. Jag brukar vara forward men spelar center.

Vad vill du att din femma ska ha för förväntningar på dig?
-Att jag utnyttjar min fart i mina fötter. Att jag ska ge allt för laget och aldrig bli nöjd. Att jag alltid gör mitt yttersta och aldrig tummar på något. Jag ska driva på och visa vägen genom att köra full fart!

Hur laddar du upp för en match?
-Jag försöker göra hyfsat samma uppladdning varje gång. Med laget har vi vår standard rutin, till exempel så snackar vi i femman och går en promenad. Äta en bra frukost, dricka mycket vatten och lyssna på musik. Under dagen är det lite mer lugnt men närmare inpå matchen blir det house-musik.

Vad är din drivkraft till att spela innebandy?
-Just att man får uppleva saker tillsammans som lag. Att det inte är som individ utan som lag man når framgång. Suget av att jag själv vill mer, jag vill alltid utvecklas och känner mig aldrig nöjd.

Inför andra semifinal-matchen visade statistiken att KAIS Moras superspelare Anna Wijk gjort poäng i alla matcher sedan 2012. Här visar Julia Nordin att det inte har någon betydelse. Det ligger i IKSUs händer om de ska vinna, inte KAIS Moras.

Beskriv drömscenariot i slutspelet?
-Givetvis slår vi ut Mora och går till final i Tele2 Arena. Hur det går till spelar ingen roll. Bara vi är nöjda med vår prestation och gjort allt vi kunnat. På Tele2 Arena ska vi ta guldet. Vi ska fokusera på vad vi kan göra och inte på motståndarna. Det som kan stoppa oss är bara vi själva.

Vem vill du att vi ska intervjua?
Zlatan Ibrahimovic!

 

 

Bildkällor:

Profilfoto – Andreas Lindegren

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *