Publicerad av .

 

Vi sa ”det kommer bli dramatik”. Det var spelprogram och kaffemuggar som var ovanligt hopknölade och det berodde inte på en ilska utan av nervositet. Stämningen på IKSU sportcenter arena var laddad. KAIS Mora hade ett ansiktsuttryck under uppvärmningen med en blick likt Peter Forsberg. Två lag som har de bästa offensiva kvalitéerna i SSL. Det blev en förlust på hemmaplan med 3-4 för IKSU i den första slutspelsmatchen. En match där IKSU låter KAIS Mora helt enkelt göra det dem är bra på, mål. 0-3 i första perioden. Sedan började IKSUs maskineri i period två och tre. Ett uppvaknande av IKSU där de pressade tillbaka KAIS Mora som såg väldigt obekväma ut i den sitsen. Två extra pauser på grund ut av domarskada när IKSU skapade som mest kan ha räddat KAIS Mora en kvittering. Idag sätter sig IKSU på bussen på väg till Mora för att på söndag göra slutspelet ännu mer spännande. Om man låter ett lag som KAIS Mora ta plats på planen så straffar det sig. Det blev dramatik!
I dagens artikel får vi höra Cornelia Fjellstedts kommentarer om matchen och Frida Norströms tankar om IKSU.

 

Cornelia, din summering av föregående match?
-Extremt tråkigt att vi sabbar för oss själva genom att göra en så pass inställningsmässigt dålig första period. Vi fick en stor uppförsbacke som är tuff att vända mot ett så bra lag som KAIS Mora. Vi får istället ta lärdom av det och vara glada att vi höjde oss i andra och tredje perioden. Där visar vi inställning och drar upp tempot. Vi skapar chanser och krigar på. Vi fick lära oss en dyr läxa!

Vad tar du med dig till nästa match?
-Främst att vara med från början, vara mer tuffare framför deras och vårt mål. Även powerplay och delvis boxplay kan vi titta extra på. Samtidigt så får vi ta med oss att vi lyckades bra med att vinna tillbaka bollen. Samt ett väldigt hårt och gediget jobb i period två och tre, säger Conne.

 

Just nu så laddar Frida Norström upp med vatten, musik och en bra sömn.

Hur laddar du upp för en match?
-Utöver att sova, dricka mycket vatten så lyssnar jag på peppande musik. Jag vill omge mig av positiv energi. Jag försöker tänka på matchen så jag blir mentalt förberedd. Som lag är vi väldigt duktiga i vår förberedelse. Vi har flera så kallade matchpunkter där vi tillsammans diskuterar motståndet och visualiserar situationer.
Vi valde att intervjua en femma innan semifinalerna var igång för att under slutspelet se hur väl deras svar motsvarade verkligheten. Detta i vetskap om att femmor kan ändras av taktiska skäl vilket det också gjorde under första semifinalen. Det visar till exempel att flera svar i kommande artiklar motsvarar verkligheten där man lyfter att en styrka är att deras femma har en bredd och kan spela på flera positioner och komplettera varandra. Om vi lyssnar på Frida så har IKSU tagit lärdom av första perioden mot KAIS Mora.

Vad är det som gör att ni står i final den 16 april?
-Jag tror det är vårt sätt att tänka. Vi vill framåt och jobba med de utvecklingspunkter vi har. Ett hårt jobb med en bra fysik. Vi blir aldrig nöjda. Vi kollar alltid efter matcherna vad vi behöver träna på. Vi har fantastiska förutsättningar i tränare, tester och gym. Vi har ett lag som är villiga att träna så pass hårt som det krävs.

Vad vill du att din femma ska ha för förväntningar på dig?

-Jag vill att dom ska förvänta sig att jag alltid gör jobbet, mer än 100%. Att dom alltid kan få feedback från mig som är både konstruktiv och uppmuntrande. Jag ska vinna närkamper, mina pass ska vara noggranna och ge mina lagkamrater bra förutsättningar. Ta ansvar både defensivt och offensivt!

Vad är din drivkraft till att spela innebandy?
Att det är så fantastiskt roligt. Det är värt att lägga mycket tid och energi på innebandy. Idrotten är riktigt underhållande att spela och att titta på.

Vi ställde frågan där Frida fick beskriva drömscenariot i slutspelet. Det var att vinna med tre raka matcher mot KAIS Mora och vinna i finalen mot Pixbo. Hon avslutade med att säga detta var en dröm men för att ta sig till final och vinna så gäller en match i taget. Imorgon gäller det!

Vem tycker du att vi ska intervjua?
-Peter Forsberg!

 

 

Bildkällor:

Profilfoto – Andreas Lindegren

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *