Publicerad av .

Den kommande veckan så går vårt futsallandslag in i andra kvalrundan till VM i Colombia. Efter att tidigare i oktober vunnit preliminary round så har det äntligen blivit dags. Mellan den 10:e och 13:e december så kommer Sverige att spela den så kallade main round. Den går av stapeln i Kroatien som även är ett av lagen i Sveriges grupp. De andra två är Azerbadjan och Vitryssland. Om Sverige lyckas att komma etta eller tvåa i gruppen så är dem klara för VM i Colombia i September kommande år.

 

LSM Sport har pratat Dana Kuhi, en av spelarna som det svenska folket ska sätta sitt hopp till i kvalmatcherna.
Enligt Dana själv så har hans karriär varit lite upp och ner. Han har spelat fotboll sen 5 års ålder. Allt började i Vivalla Lundby innan han vid 12-13 års ålder började att spela för bk Forward där han började att träna med A laget när han var 15 år gammal. Ett år senare så fick han sitt första A-lags kontrakt.Efter det har han spelat i Dalkurd FF säsongen 09 då de gick upp från div 2 till div 1 men vände sedan tillbaka till Bk Forward i div 1. 2012 så spelade för Ik Brage i Superettan.
I dagsläget så spelar Dana för Örebro Futsal Club och Syrianska Örebro i div 2.

 

Om du ska tipsa unga spelare, hur tycker du att man ska träna för att bli riktigt bra?

Jag tror det handlar mycket om inställning.
Med rätt inställning kan man gå långt. Man behöver inte vara bäst när man är som ung men man måste kämpa för det man vill. Då kommer man att gå långt!
Det är när man är i 16-17 års åldern som man brukar se vilka som kan komma långt.
Sen finns det sådana som har mer flytt än andra precis som det är i livet. Det är inte alltid den bästa med mest talang och fotboll i sig som går längst.
Det gäller att kämpa och ge 100 % i allt man gör varje träning. Även kosten är viktig om man ska lyckas.

 

12355303_1527474730896124_630814375_n

 

Vad är nycklarna för Sverige om ni ska ta er genom kvalet?

Nu har vi tagit oss vidare från första kvalrundan då vi mötte Montenegro SanMarino och Grekland.
Nu blir det ett till kval grupp då vi möter svårare motståndare i Vitryssland, Azerbajan och Kroatien.
Det gäller att vi spelar smart. Jag tror att nyckeln ligger i det defensiva spelet. Om vi har ett bra försvarsspel så tror jag att vi kan ta oss vidare genom kvalet och är då klara för VM.

 

Hur laddar ni upp nu dagarna innan kvalet?
Vi samlas i Stockholm på imorgon. Vi kommer att träna ett pass i Solnahallen innan vi flyger till Kroatien på tisdag morgon. Vi kommer att komma väl förbereda till Kroatien och vi kommer göra allt för att ta oss vidare. Vi ska sätta Sverige på kartan inom futsal och vi är på god väg.

 

Vad tycker du att de största skillnaderna är mellan fotboll och futsal?
De största skillnaden är väl att man spelar 5 mot 5 istället för 11 mot 11 och att det är olika underlag.
I Futsal så går det mycket snabbare och det händer saker hela tiden men många i Sverige har inte förstått det hela. Många tror att det bara är att gå ut på planen och dribblar lite och gör mål.
De som tror det har missuppfattat det hela.
Det är väldigt mycket taktik, mycket varianter på hörnor, insparkar och man pratar mycket taktiskt inom det defensiva och offensiva spelet.
Jag tycker att futsal är riktigt kul. Det är stort runt om i världen och kommer att bli riktigt stort även i Sverige inom en snar framtid.
För mig är så är ”Futsal ”, fotboll.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *