Publicerad av .

 

Hon är en 22 årig nybliven världsmästare som vanligtvis spelar center men i dagsläget spelar back. Landslagets förbundskapten Andreas Lundmark har beskrivit Cornelia som en av världens bästa. Vi ger er hennes tankar om sin femma och ett eventuellt finalspel med sitt lag IKSU.

 

Vad är det som gör att ni står i final den 16 april?
-Förhoppningsvis för att vi är det laget som spelar bäst och är värda att vara där. Vi har utvecklats som lag och individer och om vi tittar på alla lag i SSL så är vi det bästa laget som helhet. Det är flera lag som är väldigt duktiga på just en del specifika saker. Pixbo till exempel är väldigt duktiga i försvar och är väldigt bra på att utnyttja kontringar. Vi har väldigt bra försvar och en väldigt bra offensiv. Vi kan använda många metoder. Förr så malde IKSU sönder sitt motstånd då de var väldigt fysiskt starka. Det är vi fortfarande men nu är vi mycket mer tekniska och har fler matchvinnare. Våra matchvinnare vill vinna mer än de andra och är inte rädda för att ta tag i det själv. Matchvinnaren behöver inte vara den som gör mål utan det kan vara att bryta bollen och täcka mest skott. Jag tycker jag är en matchvinnare och hoppas att jag ska vara det. Den som gör mest skillnad på planen blir matchvinnare säger Conne.

 

 width=

 

Vad är din femmas största styrkor?

-Vi är allsidiga. Jag och Frida som är backar brukar båda två vanligtvis spela center. Julia som spelar center brukar vara forward. Vi har en väldigt bra kommunikation vilket gör att vi hjälper varandra mycket och underlättar för varandra. Även under träning så samarbetar vi väldigt bra tycker jag. Vi löser situationer genom att vi har ett bra klimat och att ingen av oss är rädd för att säga till om det är något. Kombinationen mellan bra spelare och en bra kommunikation gör oss starka. Om jag ska nämna en specifik sak vi är starka på får jag säga våra kontringar.

Vad vill du att din femma ska ha för förväntningar på dig?

-Att jag ska snacka mycket och att jag ska göra min uppgift både offensivt och defensivt. Att jag håller koll på djupet och kan sätta mina kontringar. Att jag ska våga ta bollen framåt vid ett bra defensivt arbete och självklart att jag gör ett mål själv.

Hur laddar du upp för en match?
-Jag är en vanemänniska så det är viktigt att jag gör allt som vanligt bara. Jag börjar med en bra frukost efter att jag först tagit en 10-15 minuters promenad. Vi sitter ned med femman och pratar igenom matchen och våra uppgifter. Jag vill fylla på med bra energi och peppar andra så mycket jag kan. Ett uppmuntrande snack för att sprida en bra energi.

 

width="640"

 

Vad är din drivkraft till att spela innebandy?

-Att få vinna stora titlar med mitt lag, SM-guld och VM-guld. Det är en otrolig känsla att få vinna tillsammans med några du kämpat tillsammans med mot ett och samma mål under en längre tid. Jag vill bli så bra som möjligt och bli bättre än alla andra. Jag vill ständigt utvecklas och känner att jag är på god väg ditt jag vill. Jag har utvecklats väldigt mycket och vill ge järnet varje träning och match. Jag analyserar klipp och går på extra träningar.

Beskriv drömscenariot i slutspelet?
-Det spelar inte så stor roll. Huvudsaken är att vi vinner matcherna men det får gärna vara fin innebandy. Vi slår ut vårt motstånd i semifinalerna och vinner på Tele2 Arena. Om jag ska välja motstånd i en final så blir det Pixbo så får vi ta revansch från grundserien. Den största begränsningen för att vi inte ska ta guld är vi själva.

Vem tycker du att vi ska intervjua?

-Den bästa ledaren jag haft, Peter Svensson från RIG.

 

width=

 

 

Bildkällor:

Spelbilder – Ville Vuorinen
Profilfoto – Andreas Lindegren

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *