Publicerad av .

 

För tredje året i rad har hon utsetts till världens bästa innebandyspelare och för tredje gången på de fyra senaste säsongerna utses hon till Årets spelare i SSL. De prestationer som Anna Wijk åstadkommit saknar motstycke. Anna har gjort poäng i 122 seriematcher i rad vilket är ett i dagsläget ohotat rekord. Hon är endast 25 år gammal och har redan vunnit fyra VM-guld. Bli inspirerad av KAIS Moras lagkapten och världens bästa kvinnliga innebandyspelare, Anna Wijk.

 

Vad har du gjort för att nå dit du är idag?

-Jag har alltid haft bolltalang och hade lätt för bollar och teknik. Jag spelade fotboll, bandy, ishockey och innebandy, alla möjliga sporter. Jag kände att innebandyn var det absolut roligaste vilket gjorde att jag valde att elitsatsa väldigt tidigt. Jag bestämde mig i tidig ålder att jag skulle till riksinnebandygymnasiet i Umeå. Man klarar sig inte endast på talang utan det krävs ett hårt jobb, säger Anna Wijk.

Ifjol blev Anna utsedd till Årets spelare i SSL och även i år knep hon den utmärkelsen. Motiveringen i år löd:

”Det är en otrolig bedrift att prestera på högsta nivå, match efter match. Girig efter att ständigt bli bättre har Anna Wijk gjort poäng i 122 seriematcher i rad, vilket saknar motstycke inom svensk idrottshistoria. Hon har åter gjort sin bästa säsong i karriären där hon vunnit poängligan, fört fram sitt lag till framgång men också förbättrat detaljer i sitt spel som gjort henne än mer svårläst än tidigare.”

-Jag har tränat stenhårt i flera år. Både fysiskt och innebandymässigt. Jag pluggar på distans vilket gör att jag kan lägga mycket tid på träning. Vi har mycket bra människor i Mora som hjälper till med ett bra upplägg för all typ av träning.

Nyckeln till att Anna lyckas prestera på absolut toppnivå beror enligt Anna själv på att hon är mån om sin kropp och ser till så att hon är pigg och frisk. Att tränare, medspelare och supportrar tror på henne bidrar också till det självförtroende som ligger bakom denna framgång.

Vad är din drivkraft till att spela innebandy?

-Det är fruktansvärt roligt. Innebandy är en fartfylld idrott med mycket teknik. Att jag kan utvecklas och bli bättre hela tiden är självklart också en drivkraft.

Vad vill du att dina lagkamrater ska ha för förväntningar på dig?

-Att jag ska göra ett hårt jobb i varje byte och att jag ska visa vägen för mina lagkamrater. Det är min uppgift som lagkapten.

 

23074102423_ec76bf814c_z

f.v: Moa Tschöp, Malin Andréason, Anna Wijk och Therése Karlsson.

 

 

 

Bildkällor:

Foto – IFF/Ville Vuorinen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *