Publicerad av .

 

Hon avgjorde VM-finalen mot Finland i ett straffdrama och fixade ett guld till Sverige. Mitt i säsongen gick Amanda från FBC Uppsala till IKSU och i sin debut krossade IKSU Rönnby från Västerås med hela 16-3. Rönnby som räknas som ett farligt lag i ett slutspel. Då förstod man att IKSUs nyförvärv och allt arbete de senaste åren börjat löna sig.

 

Vad är det som gör att ni står i final den 16 april?
-Vi har ett otroligt bra lag med spelare som är riktigt bra på flera positioner. Vi har spelat med tre femmor som trummat på riktigt bra. Vi har flera olika spelare som kan kliva fram och avgöra, två riktigt bra målvakter och spelstilar som kompletterar varandra. Vi klickar både på och utanför planen.

Vad är din femmas största styrkor?
-Det jag varit inne på. Vi är ganska olika men tänker ändå lika. Vi skiljer oss i spelstil men det klickar bra. Till exempel Frida N som gillar att passa mer än att skjuta men samtidigt som jag och Conne vill skjuta. Två riktigt bra backar som har ett offensivt tänk eftersom dom tidigare spelat i centerposition. Det är något jag gillar.

Vad vill du att din femma ska ha för förväntningar på dig?
-Att jag alltid ska ge 100% och att jag alltid vill lagets bästa. Jag ska ge allt både offensivt och defensivt. Sen har man olika bra dagar men oavsett så ska man ge 100 %. Jag är en målskytt, jag ska göra mål.

Hur laddar du upp för en match?
-Jag försöker dricka mycket vatten dagen innan. Jag är noga med maten så att jag inte är hungrig och inte heller mätt vid matchspel. Jag vill gärna ta en promenad med musik, har blivit mycket melodifestivalen faktiskt. Tråkigt svar men det är topplistan som gäller. Det gäller att få en bra känsla som fungerat tidigare.

 

 width=

 

Vad är din drivkraft till att spela innebandy?
-Det som motiverar mig är att hela tiden bli bättre. Tycker det är otroligt kul och det spelar ingen roll att man inte tjänar pengar på det. Jag får tillbaka ändå. För att behålla drivkraften ska jag ha en fortsatt motivation. Så länge man tycker det är kul. Man utvecklas automatiskt om man tycker det är kul.

Hur är det att byta lag mitt i säsong?
-Det var en ovanlig situation men det kändes ganska naturligt. Det var som att jag redan kände halva truppen eftersom vi spelat tillsammans i A-landslaget och U-19. Spelmässigt rullade det på bra. Innebandy som innebandy, man lär sig nya spelsystem.

Beskriv drömscenariot i slutspelet?
-En jämn semifinal. Ju jämnare det är desto roligare blir det. En femte avgörande match där det avgörs på hemmaplan. Jag uppskattar om det görs på ordinarie speltid. Jag hoppas på en jämn final där Conne får avgöra med fem minuter kvar mot Pixbo. Man ska vara bäst när det gäller!

Vem tycker du att vi ska intervjua?
-Elin Gabrielsson som spelar i Endre. Hon är värd uppmärksamhet.

 

 

Bildkällor:

Spelbilder – Ville Vuorinen
Profilfoto – Andreas Lindegren

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *